Informare

Informare

Informație de interes general

Bună ziua!

Deoarece am observat articole de presă /emisiuni tv care nu sunt riguroase și dezinformează, venim cu o lămurire din partea unui jurist in domeniu.
Guvernul nu oferă niciun ban pentru serviciile de educație timpurie, ci, a aprobat o OUG la finele anului în care s-a prevăzut faptul că angajatorii pot oferi / deconta până la 1500 lei/lună angajaților pentru școlarizarea copiilor în învățământul timpuriu (existând o scutire generală de la contribuții a sumei acordate și reprezentând venit neimpozabil, în limita a 33% din salariul total și fiind oferit și un drept de deducere limitată pentru sumele acordate pentru plătitorii de impozit pe profit).
Astfel, acordarea acestei sume nu este ,,un drept” al angajatului, ci ,,un drept al angajatorului” care, în limitele legii și la discreția sa, își poate deduce acele sume achitate din impozitul pe profit sau le poate acorda în lipsa necesității de a le supune impozitului pe venit și contribuțiilor, după caz.
Ca atare, facilitatea oferită de Guvern nu este reprezentată de acordarea unor sume de bani, ci de oferirea posibilității angajatorilor din România de a diminua baza impozabilă (și, implicit, plata către stat a unui impozit mai mic) și de a oferi venituri ce nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor.
În ceea ce privește unitățile de educație timpurie, legiuitorul face trimitere la conceptul de ,,unități de educație timpurie”, fără a le defini în mod corect și complet.
Gradinita noastră este unitate acreditată și dacă angajatorul dumneavoastră are disponibilitate și se încadrează în cerințele legislative, vă poate oferi această facilitate, însă fiecare familie in parte trebuie să aibă răspunsul angajatorului.

Post A Comment
error: Content is protected !!